Hozzávalók:
- 1/2 csésze kukoricadara
- 1/2 csésze liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál cukor
- 1/2 teáskanál só
- 1dl tej
- 2 tojás
- 8db virsli
- olaj
- hurkapálca vagy nyárs
Elkészítés:
Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, hozzá adjuk a tejet és a tojást, hogy sűrű tésztát kapjunk, ezt egy magas falú pohárba öntjük és hagyjuk állni 4 percig.
A virsliket felhúzzuk a nyársara, majd lisztbe forgatjuk (ezt a műveletet semmi kép ne hagyjuk ki, mert a kikevert masszánk csak így áll meg a virslin)
Az olajat felfórrosítjuk (bő olajban kell sütni!), majd a virslinyársakat a masszába mártjuk, kicsit lecsöpögtetjük, és pár perc alatt többször megforgatva készre sütjük.