Hozzávalók:
- 1kg csirkemell
- 1 csipet bors
- 1/2 fej saláta + néhány levél pirossaláta
- 1db kígyóuborka
- 4-5db közepes konzeruborka
- 4-5db paradicsom
- 1 csomag újhagyma (vagy 1db lilahgyma)
- 2db zöldpaprika
- 2-3 szem retek
- 2-3 evőkanál oliva olaj
- 3 csipet só
Elkészítés:
A csirkemellet apró darabokra vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A befűszerezet húst lassú tűzön pirítjuk, aki párolva szereti az párolhatja is.
Vágjuk apróra a zöldségeket, (a méretet mindenki saját ízlése alapján határozza meg) szórjunk rá egy kevés sót, keverjük össze, majd locsoljuk meg oliva olajjal.
A jól összekevert salátához hozzá adjuk a már kész húst.
Megjegyzés: a salátánkat ízlés szerint dúsíthatjuk más zöldségekkel is, pl. zöldborsó, kukorica stb. Külön ízfokozó, ha a kész salátát tartármártással összefogjuk.