Hozzávalók:
- 25 dkg. túró
- 25 dkg. liszt
- 50 ml. tej
- 5 ek. olaj
- 10 dkg. porcukor
- csipet só
- 1/2 cs. sütőpor
Töltelékhez:
- olaj a tészta kenéséhez a töltelék alá
- 4 ek. porcukor
- 2 csapott ek. kakaópor.
Elkészítés:
Robotgéppel a túrót és a porcukrot összekeverjük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, majd az olajat.
Ezután már kézzel dolgozzuk bele a sütőporral elkevert lisztet.
Lisztezett felületen, kinyújtjuk és olajjal átkenjük.
A kakaós porcukor keverékkel egyenletesen megszórjuk, majd feltekerjük, és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Előmelegített sütőbe 180 C fokon pirosra sütjük.
Tálaláskor porcukorral hintjük.