Hozzávalók:
- 8 szelet sertéscomb
- 10 dkg mortadella
- 10 dkg szeletelt ementáli sajt
- 10 dkg tehéntúró
- 1 db zsíros kockasajt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl olaj
- 30 g vaj
- 2 dl fehér bor
- 20 g sűrített paradicsom
- 1/2 húsleveskocka
- só, bors
Elkészítés:
A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, kissé kiklopfoljuk. Egy csipet sóval, borssal megszórjuk, beborítjuk egy szelet mortadellával és egy szelet sajttal. Ezek akkorák legyenek mint a hússzelet.
A túróhoz hozzáadjuk a kockasajtot és az apróra vágott petrezselymet, alaposan összedolgozzuk, és megkenjük vele a húson fekvő sajtszeleteket. Most óvatosan feltekerjük a húst, ügyelve, hogy a töltelék ki ne buggyanjon, zsineggel szorosan megkötözzük. Egy serpenyőben megforrósítjuk az olajat és a vajat, erős tűzön átforraljuk benne a hústekercset, majd megöntözzük a borral és teljesen elfőzzük a levét. Közben kevés forró vízben feloldjuk a leveskockát és a paradicsompürét, és a húsra öntjük. Mérsékeljük a tüzet a húst fedő alatt puhára pároljuk.
Ezután előmelegített tálra szedjük, a zsineget előzőleg eltávolítjuk, meglocsoljuk a saját mártásával és azonnal, nagyon forrón tálaljuk.