Mantovai hústekercs

 

Küldte:

 

AcaiBerry 900

Hatékony testsúlycsökkentő módszer acai bogyóval.

 

acai kapszula

 

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéscomb
  • 10 dkg mortadella
  • 10 dkg szeletelt ementáli sajt
  • 10 dkg tehéntúró
  • 1 db zsíros kockasajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl olaj
  • 30 g vaj
  • 2 dl fehér bor
  • 20 g sűrített paradicsom
  • 1/2 húsleveskocka
  • só, bors

 

Elkészítés:

A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, kissé kiklopfoljuk. Egy csipet sóval, borssal megszórjuk, beborítjuk egy szelet mortadellával és egy szelet sajttal. Ezek akkorák legyenek mint a hússzelet.

A túróhoz hozzáadjuk a kockasajtot és az apróra vágott petrezselymet, alaposan összedolgozzuk, és megkenjük vele a húson fekvő sajtszeleteket. Most óvatosan feltekerjük a húst, ügyelve, hogy a töltelék ki ne buggyanjon, zsineggel szorosan megkötözzük. Egy serpenyőben megforrósítjuk az olajat és a vajat, erős tűzön átforraljuk benne a hústekercset, majd megöntözzük a borral és teljesen elfőzzük a levét. Közben kevés forró vízben feloldjuk a leveskockát és a paradicsompürét, és a húsra öntjük. Mérsékeljük a tüzet a húst fedő alatt puhára pároljuk.
Ezután előmelegített tálra szedjük, a zsineget előzőleg eltávolítjuk, meglocsoljuk a saját mártásával és azonnal, nagyon forrón tálaljuk.